Foto’s: Pieter Bax fotografie, Eemnes

Vrijdag 20 september 2019 zijn weer de Eemnesser Koeien trofeeën uitgereikt. Dit jaar gingen deze in de categorie Individuen naar Wim Jongmans, in de categorie Groepen naar K.P.J. (Zeskamp organisatie) en naar de jeugdteams van SV Eemnes  Meisjes MO13-1, Jongens JO13-1 en Jongens JO17-3.

Dit jaar zijn een 16 tal groepen en individuen in het zonnetje gezet die door de Eemnesser bevolking of door de Eemnesser verenigingen en stichtingen voorgedragen zijn vanwege hun maatschappelijke prestatie of vanwege hun sportieve verdiensten in het afgelopen jaar.

Voor de pauze kregen allen die waren voorgedragen uit handen van Burgemeester Van Benthem een oorkonde met kalfje uitgereikt voor hun bewezen verdiensten. In de categorie volwassenen individueel zijn voorgedragen: Wim Jongmans, Carel Jungerling, Gijs Niesing, Frits Roskamp, Willem Rozenberg, Rob Scheffer, Adriaan Schotsman, Alie van Waayen, Toon Wortel en Ciska Wotlinski. In de categorie Groepen Jeugd zijn van de SV Eemnes voorgedragen de teams Jongens JO13-1, Jongens JO17-3 en Meisjes MO13-1, en in de categorie Groepen Volwassenen KPJ Zeskamp organisatie, het Repair Café Eemnes enVoleem Dames 1.

Na de pauze werden de Eemnesser Koeien uitgereikt. Tot het laatst was het spannend wie in de prijzen zou vallen. Bij de Individuen ging de keuze tussen Wim Jongmans, Carel Jungerling, Frits Roskamp en Rob Scheffer. Uiteindelijk won Wim Jongmans de Eemnesser Koe en kregen de anderen de zogenaamde Kunstkoe.

Bij de groepen ging de strijd tussen KPJ Zeskamp organisatie
en Voleem Dames 1.

 K.P.J. (Zeskamp) ontving de Eemnesser Koe en Voleem Dames 1 de Kunstkoe. In de categorie jeugd ontvingen de jeugdteams van SV Eemnes Meisjes MO13-1, Jongens JO13-1 en Jongens JO17-3 gezamenlijk het Eemnesser Koetje.

De sport en vrijwilligersavond werd dit jaar omlijst met een optreden van Yara Beeks, winnares van E-factor 2019, en van popkoor Dijksound.

Rond 22.30 uur werd de avond afgesloten en hadden de bezoekers kunnen genieten van een spetterende avond met mooie voordrachten en optredens.

* * *